Het Oude Luxor Theateroude luxor theater

Zin in een avondje uit? Het Oude Luxor Theater is gelegen naast het hotel en biedt verschillende voorstellingen aan voor verschillend publiek van jong tot oud. U kunt het theater bezoeken voor onder andere: cabaret, theaterconcerten, kleinere musicals en toneel- en jeugdvoorstellingen.

Geschiedenis van het oude Luxor Theater

Het theater opende haar deuren 22 december 1917 aan de kruiskade in Rotterdam. Daarmee was het theater de 17de bioscooptheater in Rotterdam. Het Oude Luxor Theater werd gebouwd door P. Vermaas. Het theater kwam tijdens de oorlog in handen van de Duitsers nagenoeg bleven er filmvertoningen plaats vinden. Het gebouw is één van de weinige gebouwen die ongeschonden bleef tijdens de bombardement op Rotterdam.

Kort na de bevrijding werd het gebouw enigszins opgeknapt. Begin jaren zeventig vond er een grondige verbouwing plaats en was er naar zeggen weinig meer over van het gebouw van weleer. Het gebouw werd opgeknapt van binnen maar niet veel later was er toch de behoefte aan een groter en beter theater.

Het theater behoort met haar 900 stoelen tot de ‘middelgrote theaterzalen’. Het biedt een podium aan grand hotel centralcabaret, theaterconcerten, kleinere musicalproducties, toneel-, jeugd- & familievoorstellingen.

In 2001 ontstonden er plannen om op de plaats van het Oude Luxor Theater een nieuw middelgroot theater te bouwen maar in 2014 is er besloten om grootscheepse verbouwing van het bestaande gebouw, waarbij de publieksruimtes een metamorfose hebben ondergaan.

Voorstellingen in het oude Luxor Theater

In het Oude Luxor Theater komen er verschillende soorten voorstellingen voor. Het theater biedt u cabaret, theaterconcerten, kleinere musicalproducties, toneel-, jeugd & familievoorstellingen aan, deze voorstellingen hebben verschillende genres. De genres in het Oude Luxor Theater zijn: Cabaret, circustheater, dans, diner-voorstelling, jeugd & familie, klassiek, musical, muziektheater, opera, show & variété, theatercollege, theaterconcert en toneel.

Openingstijden en ligging

Het theater is gelegen aan de kruiskade naast ons hotel. Het theater is gelegen in het midden van het centrum met parkeergarages dichtbij gelegen.

Het Oude Luxor Theater is 2½ uur voor aanvang geopend tot begin voorstelling. Wilt u weten welke voorstellingen er zijn en wanneer? klik dan hier.

Contact

Oude Luxor Theater
Kruiskade 10
3012 EH Rotterdam

Telefoon: 010 – 484 33 33
Ma t/m za 13.30 – 17.30 uur (zondag gesloten)